Försäljningsvillkor

Allmänt

Genom att beställa varor i vår nätbutik godkänner du våra köpvillkor och samtycker till att dina personuppgifter lagras i vårt kundregister enligt GDPR. Vi reserverar oss för eventuella fel i produktuppgifter och förbehåller oss rätten till prisändringar.

Beställning

En beställning anses genomförd i och med att du bekräftar köpet i vår nätbutik.
Du kommer att erhålla en orderbekräftelse till den e-postadress du angett i din kundprofil. Om du inte får en sådan bekräftlese, var vänlig kontakta vår kundtjänst på 0709 84 56 10 eller info@safety1.se

Priser och betalning

Varje vara anges med pris inklusive moms. I kundvagnen kan man se det totala priset inklusive alla avgifter, moms, frakt och betalning.

Betalsätt

Klaran - Checkout

Frakt

Fraktkostanden är följande:
0-0,25 kg     29 kr
0,25-3 kg     49 kr
3-5 kg          59kr
5-10 kg        69 kr
Priset på frakten av varorna regleras av vikt och volym. Varorna skickas normalt till dig inom 2-4 arbetsdagar (gäller inte beställningsvaror).
Din beställning levereras med Postnord varybrev eller med DHL Service point.
Företag kan använda sig av tjänsten DHL Paket
En avisering skickas till det nummer eller mail du angett i din kundprofil.
För outhämtade paket debiteras en administrationsavgift på 300:-

Bytesrätt och Retur

Bytesrätt: Din bytesrätt (ångerfristen) gäller under 14 dagar. I ditt meddelande till oss måste det klart framgå att du ångrar dig. Ångerfristen börjar löpa den dag du tog emot varan eller en väsentlig del av den. Om avtalet gäller en specialtillverkad, special beställd -vara eller en vara som fått en tydlig personlig prägel, börjar ångerfristen löpa den dag vi bestället eller tillverkat varan.
Du har inte ångerrätt om: Tjänsten påbörjats under ångerfristen med ditt samtycke, priset är beroende av finansmarknadens svängningar, till exempel en aktie, varan på grund av sin beskaffenhet inte kan återlämnas, förseglingen brutits på ljud- eller bildupptagningar eller datorprogram. Med försegling avses även teknisk plombering.
När du utnyttjat din ångerrätt: Du är skyldig att hålla varan i lika gott skick som när du fick den. Du får inte använda den, men naturligtvis försiktigt undersöka den. Om varan skadas eller kommer bort på grund av att du är vårdslös förlorar du ångerrätten.

Retur:
Alla beställningar över 850 får fri retur av varan (endast inom sverige).
Returer under 850 kr inklusive moms sker på din egen bekostnad utom om varan är defekt eller om vi har packat fel. Returer ska skickas som brev eller paket, inte mot postförskott. När du utnyttjat din ångerrätt ska du, om det gäller en vara: sända eller lämna tillbaka den till oss. Du har 14 dagar på dig att utnyttja din ågerrätt.
Återbetalningsskyldighet: Vi ska, om du utnyttjat din ångerrätt, betala tillbaka vad du har betalat för varan snarast eller senast inom 14 dagar från den dag då vi tog emot varan eller, om det är en tjänst, meddelandet om att du ångrat dig. Du får själv betala returkostnaderna när du sänder tillbaka varan. Se även konsumentverket distansavtalslagen & E-handel.

Reklamationer

Om du upptäcker att en vara du fått levererat från oss är felaktig eller defekt, kontakta oss så snart som möjligt så hjälper vi dig med reklamationen. Reklamationen ska ha skett inom sju (7) dagar från att du fått varan levererat. Vi står för fraktkostnaden tillbaka förutsatt att du kontaktat oss och vi har kunnat skicka en postsedel till dig. Du har naturligtvist också rätt att reklamera produkter under deras garantitid. Kontakta oss för uppgifter om respektive produkters garantitid och garantivillkor.
Avbeställningar: Vill du avbeställa en vara som du ännu inte fått levererat, kontakta oss så snart som möjligt så tar vi bort din order. Du har även möjlighet att ändra din beställning så länge den inte skickats iväg. Vid avbeställning av order betalda med kort, återbetalas beloppet inom en sju (7) arbetsdagar.

Personuppgifter

När du lägger din beställning hos oss uppger du dina personuppgifter. I samband med din registrering och beställning godkänner du att vi lagrar och använder dina uppgifter i vår verksamhet för att fullfölja avtalet gentemot dig. Du har enligt GDPR rätt att få den information som vi har registrerat om dig. Om den är felaktig, ofullständig eller irrelevant kan du begära att informationen ska rättas eller tas bort. Kontakta oss i så fall via e-post.