Evolv - Kronos

Ord. pris: 
1 195 kr
Pris:
1 075 kr
Inkl. 25% Moms
Du sparar: 
120 kr (10%)
Antal:
Kommentar till butiken:

Nya Kronos från Evolv - en riktigt teknisk all-round sko
 
Kronos, en ny modell från Evolv och som kan anses som en värdig ersättare av Pontas - den omåttligt populära klätterskon som designades av Chris Sharma.
Kronos bygger på samma idé som Pontas, dvs att en klättersko kan ha en riktigt bra komfort i kombination med en hög prestanda.

Kronos är helt ofodrad för att få mer "känsla" under själva klättringen. Överdelen av skon är gjord i Synthratek VX, ett starkt syntetmaterial med minsta möjliga stretch. Skon har ett ett smart velcro system som går att ställa det gör den enkel att ta på och av och dessutom bidrar detta system till att påverka passformen - det ger en riktigt välsittande sko.

Kira har en assymetrisk form och en mellansula som löper längs med hela skon vilket gör dig stabil på såväl kanter som vid jamning eller svaklättring. Perfekt sko för multi-pitch med varierad klättring. Kronos har en neutral profil (ej toe-down) anpassad för den lite mer avancerade klättrare som inte vill ha en nedåtböjd sula men för den skull inte tumma på prestandan.

Skon har Evolvs VTR (various thickness rand), ett randgummi som varierar i tjocklek där skon utsätts för extra slitage - bidrar till  att förlänga livet på skorna, dessutom är denna sko är vegan-vänlig.
Kronos är en bekväm teknisk all-round sko och har till och med av vissa användare ansetts har mer känsla än Pontas.

OBS. Små i storlekarna, gå upp en helstorlek för att få en bekväm sko.
Om du har en US9, välj då en US10.