Krita och kritpåse

Krita och kritpåse

Krita är ett hjälpmedel som finns i ett flertal former och som transporterar svett ifrån dina händer och fingrar och gör att du får grepp trots att du svettas.
Kritbollen används oftast inomhus då de flesta klättergym inte tillåter något annat pga att dessa bara ger ut en liten mängd krita.
Flytandekrita tillåts också på klättergym då denna inte dammar något alls vid "påtagning", det lilla damm som blir är det som slits av vid klättring. Det finns en diskussion om att inte använda flytande krita på barn då det som gör att den torkar fort är ren alkohol.
Löskrita och crunch kritan är populära bland bouldrare, sportklättrare och tradklättrare. Löskritan är som namnet säger lös krita i pulverform och crunch kritan är en mix av lös krita och bitar. Dessa två används med fördel utomhus.
Kritblock är ett block med krita som bryts isär och läggs i kritpåsen eller används i sin hela form och stryks på händerna.
All krita torkar ut händerna så klättrar man mycket kanske man behöver använda någon form av återfuktande salva eller kräm.
Tänk också på access problem med krita som lämnas kvar på boulderblock och klippa. För att undvika problem, borsta bort kritan när ni är klara.
Kritpåsen används för att förvara löskrita, kritboll och kritblock i. Det finns oändligt med kritpåsar och det finns inget rätt eller fel. Välj en snygg påse som passar din storlek på handen.

x